Søndag morgen hadde ikke Utenriksdepartementet (UD) fått noen nye opplysninger om den norske kvinnen som er savnet i Islamabad.

Pårørende og folk fra den norske ambassaden i Islamabad har vært på stedet og leter etter henne, sier presserådgiver Anne Kjersti Shaw i UD til NTB.

Bekymret

Natt til søndag fikk UD inn rundt fem bekymringsmeldinger fra pårørende som er bekymret for sine i Pakistan. En del pakistanere som bor i Norge har også henvendt seg til UD fordi de er bekymret for noen av sine i det jordskjelvrammede landet. UD behandler disse meldingene fortløpende.

– Vår ambassade i Islamabad forsøker selvsagt å finne ut av de pakistanske bekymringsmeldingene også, men vi må prioritere meldingene som omhandler norske statsborgere, sier Shaw.

Reiser ikke

Heller ikke søndag morgen anså UD det aktuelt å sende representanter til Pakistan:

– Om representanter fra UD reiser ned, avhenger av hvordan vår ambassade i Islamabad greier å håndtere situasjonen. Foreløpig har dette gått bra, sier Shaw.

UD hadde krisemøte lørdag og har økt sin beredskap etter jordskjelvet i Pakistan. Foreløpig går ikke UD ut med noe nytt reiseråd for landet. Det gjeldende reiserådet er å vise aktsomhet når man er i Pakistan, og registrere seg på den norske ambassaden i Islamabad.