De 45 passasjerene i bussen var på vei fra København til skiferie i Maria Alm i Østerrike da ulykken skjedde ved 8-tiden lørdag. Tysk politi opplyste først at alle om bord ble skadd, men ifølge det NTB får opplyst fra Røde Kors i Berchtesgarden er tallene nå nedjustert. Ingen av de skadde skal ha fått livstruende skader.

–Sju passasjerer er fortsatt på sykehus, 14 kom uskadd fra ulykken og resten fikk lettere skader, forteller Krista Glaser fra Røde Kors i Berchtesgarden, der de passasjerene som ikke trengte sykehusbehandling ble samlet etter ulykken. Disse er ifølge Glaser klare til å reise videre til bestemmelsesstedet.

13 nordmenn Saksbehandlervakten i Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at en 38 år gammel norsk kvinne er alvorlig skadd, mens to andre nordmenn fikk lettere skader. I tillegg til den norske kvinnen var det lørdag ettermiddag to svenske og fire danske busspassasjerer som fortsatt var innlagt på sykehus med alvorlige skader, opplyser tysk politi.

Ulykkesbussen kom fra det danske selskapet Højmark Rejser. Logistikksjef René Knudsen sier til NTB at det var 13 nordmenn og åtte svensker med på turen. De øvrige, inkludert de to sjåførene, var danske.

–Hadde flaks Det var kraftig snøvær i området lørdag formiddag. Bussen mistet veigrepet på det glatte føret og raste om lag 25 meter ned en bratt skråning, der den ble liggende på siden.

–Passasjerene hadde flaks. Der bussen kjørte ut er det ganske tett vegetasjon med små trær som fanget den opp. Hadde det ikke vært for disse trærne, ville bussen ha rast 50 meter nedover i skråningen. Da ville skadeomfanget vært langt mer alvorlig, sier Johann Bohnert fra politiet i Transau til NTB.

Bussen ble totalskadd i ulykken, og Bohnert forteller om en dramatisk redningsaksjon. 20 ambulanser kom til for å frakte skadde til sykehus.

–Tre passasjerer ble sittende fastklemt i bussen og måtte hjelpes ut. De andre kom seg ut gjennom de ødelagte vinduene ved egen hjelp. Noen av dem klarte å klatre opp til veien selv, mens andre måtte heises opp, forteller han til NTB.

Glatt føre Politiet har tatt blodprøver av sjåføren og har utelukket promillekjøring som ulykkesårsak. Passasjerene har forklart til politiet at bussen holdt lav fart. Lørdag ettermiddag skulle politiet foreta tekniske undersøkelser av bussen for å se om det kunne gi noen forklaring på ulykken.

–Det er vanskelig å si hva som kan være årsaken til ulykken. Etter det jeg har hørt var det svært glatt på veien, opplyser logistikksjef René Knudsen i Højmark Rejser til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Sist endret: 23. Mars 2002 17:58

GLATT VEIBANE: Det var kraftig snøvær i området lørdag formiddag. Bussen mistet veigrepet på det glatte føret og raste om lag 25 meter ned en bratt skråning, der den ble liggende på siden.
FOTO: SCANPIX