— Det er med dyp sorg vi har mottatt melding om at en norsk FN-ansatt er blant de drepte, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Under en pressekonferanse fredag kveld offentliggjorde utenriksministeren at det var Ingrid Midtgaard (30) som mistet livet i angrepet.

— Hun gjorde et veldig viktig arbeid mot kriminalitet og narkotika i Nigeria. Vi sender varme tanker til Ingrids familie og ektefelle, og også til hennes kolleger i en avdeling som allerede er rammet av terroren 22. juli. Det gjør denne forferdelige nyheten spesielt vond å motta i dag, sier Gahr Støre til VG.

Minst 18 drepte

Ifølge nigeriansk politi er minst 18 mennesker bekreftet døde i bombeangrepet som rammet FN fredag formiddag. Støre fordømmer angrepet på det sterkeste.

— Våre tanker går til de pårørende som har blitt rammet av denne tragedien. Slike voldshandlinger er fullstendig uakseptable, og Norge fordømmer all bruk av terror. De ansvarlige må stilles til ansvar, sier Støre.

Øyenvitner har opplyst at en bil med sprengstoff ble kjørt inn i bygningen fredag formiddag, hvorpå det kom en kraftig eksplosjon.

Politisjef Mike Zuokumor i Abuja bekrefter at det dreier seg om en selvmordsaksjon.

Fordømmer angrepet

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer angrepet og sier han tror antallet ofre er «betydelig».

Bygningen som ble angrepet, huser 26 ulike FN-byråer innen utvikling og humanitær hjelp.

— Det er særlig urovekkende at det er FN – som jobber for fred og utvikling – som rammes. Vi føler med både FN og Nigerias folk og myndigheter, sier Støre.

OMKOM: Ingrid Midtgaard omkom i bombeangrepet i Nigeria.
FN