Jenten var sammen med to voksne på tur til Torshavn, hovedstaden på Færøyene. Ved 17-tiden lørdag ble voldtekten meldt til politiet, skriver den færøyske nettavisen Utvarp. Voldtekten skal ha skjedd på et hotell i Torshavn sentrum.

Jenten, som kommer fra en institusjon for barn med atferdsproblemer, reiste tilbake til Bergen i går. Ifølge radioen på Færøyene skal jenten ha vært på reise sammen med andre ungdommer og ledere ved institusjonen. Radioen melder at 15-åringen forklarte seg under fengslingsmøtet i forhørsretten. Hun skal også ha gjennomgått en helseundersøkelse.

De to mennene er mannskap på det italienske skipet Pertinacia som holder på å legge en telekommunikasjonskabel mellom Island og fastlandet via Færøyene. De ble varetektsfengslet for fire uker. Politiet frykter at de vil påvirke etterforskningen, eller reise fra Færøyene. Begge nekter straffskyld.

— De to mennene er siktet for voldtekt og brudd på narkotikalovgivningen, sier politikommissær Bergleif Brimvik til Aftenpostens nettutgave. De skal ha blitt tatt med mindre mengder hasj til eget bruk.

Norges honorære generalkonsul på Færøyene, Petur Even Djurhuus, var i går ikke informert om saken.

— Jeg har ikke fått noen henvendelser om dette, og har derfor ikke foretatt meg noe, sier han.