– Det er med sjokk og sorg at vi har mottatt denne beskjeden, sier kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen til NTB.

Omstendighetene rundt drapet er ikke kjent.

– Vi fikk melding torsdag via vårt internasjonale hovedkontor i London om at Bo Brekke var skutt og drept. Når og hvor drapet skjedde, vet vi ennå ikke. Vi vet heller ikke noe om gjerningsmannen, eller om noen er pågrepet, sier Hannevik.

Drev sosialt arbeid

Brekke (50) og kona Birgitte ledet Frelsesarmeens arbeid i Pakistan, skriver Nettavisen. Hovedkvarteret ligger i Lahore, hvor Frelsesarmeen driver sosialt arbeid blant barn og unge, skoler, medisinske klinikker og rehabiliteringssentre for handikappede.

– Våre tanker og bønner går først og fremst til de etterlatte, Brekkes kone, barn, barnebarn og øvrige familie. Kona Birgitte var i London da hun ble varslet, sier kommunikasjonssjefen.

Frelsesarmeen arbeidet torsdag med å finne ut hva som har skjedd.

– Vi har kontakt med vårt hovedkvarter i London, som igjen forsøker å få ut informasjon fra Pakistan, sier Hannevik.

UD bistår

Frelsesarmeen holder også kontakt med norske myndigheter. Utenriksdepartementet hadde torsdag kveld foreløpig ikke fått bekreftet opplysningene.

– Ambassaden i Pakistan jobber med å få klarhet i situasjonen, sier pressevakt Anders Rikter i UD til NTB.

– Vi ønsker å bistå familien på best mulig måte i denne tragiske saken. Hvordan det best kan skje, er opp til hva familien ønsker, sier han.

Lang tjenestetid

Brekke har vært oberst i Frelsesarmeen siden 1980. Han var utdannet ved Frelsesarmeens offisersskole i London, og har tjenestegjort i Norge, Danmark og på Sri Lanka.

Han har tidligere ledet arbeidet i Bangladesh og Nord-Skottland og var deretter nestkommanderende i Frelsesarmeens Øst-Europa-territorium før han i fjor høst ble beordret til tjeneste i Pakistan.

Før avreisen til Pakistan sa Brekke til Frelsesarmeens egen nettside at han gledet seg til å ta fatt på oppgaven.

Bo Brekke.
FRELSESARMEEN