Lørdag landet og lettet rundt 1.200 fly med omkring 172.000 passasjerer på Heathrow, meldte den britiske rikskringkastingen BBC søndag. Gatwick-flyplassen kunne rapportere om 831 flyginger med rundt 67.000 passasjerer og ingen større problemer.

Den britiske samferdselsministeren Alistair Darling sa søndag at sikkerhetsrutinene vil bli mer «overkommelige» for flypassasjerene innen ti dager. Folk fra Darlings departement skal til uken møte ledelsen i flyplassadministrasjonen BAA for å drøfte disse lettelsene.

– Dessverre var det en stund nødvendig å skjerpe sikkerheten som følge av informasjon vi fikk, sa Darling til BBC. Britiske flyplasser ble kastet ut i kaos etter at myndighetene 10. august avslørte planer om bombeangrep mot fly mellom Storbritannia og USA.

Lavprisselskapet Ryanair truer med å saksøke den britiske stat for utgifter forårsaket av forsinkelser, hvis ikke sikkerhetstiltakene trappes ned til normalt nivå i løpet av uken som kommer. En talsmann for det britiske samferdselsdepartementet sier dette neppe vil være mulig.