Spenning, opptøyer og omfattende demonstrasjoner preger Pakistan etter at Bhutto ble skutt og drept etter et politisk møte torsdag. Flere områder beskrives av den norske ambassadøren som utrygge å ferdes i og det er reist tvil om det planlagte valget 8. januar kan avholdes som planlagt.

– Følger med

– Vi følger nøye med på hvordan situasjonen utvikler seg, sier Wiig til NTB.

Hun sier at det er mange nordmenn med pakistansk bakgrunn på jule— og nyttårsferie i landet og at det ikke er mulig for ambassadepersonellet å ha et nøyaktig regnskap over hvor mange norske statsborgere som befinner seg i landet.

– Vi har bedt folk om å være spesielt aktsomme og følge med fortløpende i sikkerhetssituasjonen i sitt nærområde. Det vi frykter er at uroen skal fortsette og at den skal øke, sier Wiig.

Usikkert om valget

Så langt har pakistanske myndigheter sagt at valget på ny nasjonalforsamling i januar skal arrangeres som planlagt. Dette til tross for at et av de aller største partiene har varslet at de vil boikotte det og at Benazir Bhuttos eget parti PPP ikke har uttalt seg om dette.

– Det er kommet en rekke nye forhold inn i valgbildet og vi kan nok ikke vente en endelig avklaring om dette før om et par dager. Det har nok også en betydning at de fleste offentlige kontorer nå skal holde stengt i flere dager, sier Wiig.