— Vi hørte et kraftig smell. Deretter kjente vi at bygningen ristet, og vi kom oss ut allerede før bygningen ble evakuert, sier chargé d'affaires Anne Lilleøren til NTB på telefon fra sin bolig.

Ifølge de foreløpige undersøkelsene som ambassaden har gjort ved sykehus og politistasjoner, er ingen nordmenn blant de drepte eller skadde i attentatet. Til sammen 11 utlendinger skal være såret.

— Da vi kom ned på gaten, var det fullt kaos utenfor. Folk løp i alle retninger, og det var tjukk svart røyk og brann i hotellet, som ligger vegg i vegg med bygningen der ambassaden er, sa hun.

Det ble en del skader på bygningen der ambassaden ligger, men ikke i ambassaden, som ligger i 25. etasje, på den siden som vender bort fra hotellet.

— Det var bare noen takplater som falt ned, men ellers er alt på plass, sier hun.

I den svenske ambassaden derimot, som ligger i 9. etasje, ble mange vinduer knust og takplater falt ned. Men ingen av diplomatene i de fire nordiske ambassadene, som alle befinner seg i bygningen, er skadd.

Lilleøren forteller at de lokale mediene mener det dreier seg om et bombeattentat, og at det kan ha tilknytning til den første dommen i rettssakene mot de ansvarlige for bomben på Bali i fjor, som faller torsdag.

— Det er lite sannsynlig å tro noe annet enn at det var en bombe. Mediene sier det var en taxi som kjørte opp foran inngangen til hotellet før eksplosjonen, og det blir bekreftet av folk som så det, sier hun.

(NTB)

Indonesiske politimenn passerer bilvrak utenfor det bomberammede Marriott-hotellet. Den norske ambassaden ligger vegg i vegg med hotellet.<p/>FOTO: IndonesiB REUTERS/Beawiharta