— Vi krever at de militære trer tilbake og gir rom for den demokratisk valgte regjering. Jeg håper at situasjonen kan løses på en fredelig måte og at landet snarest vender tilbake til en demokratisk ordning, sier utenriksministeren i en pressemelding.

Ifølge Utenriksdepartementet var situasjonen rolig i Bangkok onsdag. Støre sier den norske ambassaden i Thailand ikke har rapporter som gir grunn til uro for nordmenn i Thailand.

— Det er ikke kommet meldinger om at voldshandlinger skal ha skjedd som følge av kuppet, sier utenriksminister Søre.

Overgangsadministrasjon På et møte onsdag med det diplomatiske korps i Bangkok varslet kuppmakerne at det vil bli utnevnt en sivil overgangsadministrasjon og en lovgivende forsamling innen to uker, sier Norges ambassadør i Thailand, Merete Brattested.

Det var det selvutnevnte kupprådet ledet av hærsjef Sonthi som innkalte til møtet for å orientere om bakgrunnen for kuppet i Thailand og kupprådets videre planer.

— Vi ble orientert om at kupprådet har gitt seg selv to uker på å utnevne en sivil overgangsadministrasjon med en midlertidig statsminister i spissen, sier Brattested til NTB.

Hun sier kupprådet også orienterte om at det vil bli etablert en lovgivende forsamling.

Brattested sier hun ikke har opplysninger om at noe land har kalt hjem ambassadepersonell som følge av kuppet tirsdag,.

Situasjonen rolig Brattested sier situasjonen fortsatt er rolig i Thailand onsdag ettermiddag lokal tid, men den norske ambassaden i Bangkok råder likevel folk til å holde seg unna store menneskemengder.

— Vi har gitt enkelte råd til publikum. For det første bør de holde seg unna store menneskemengder her nede, de bør rette seg etter henstillinger fra lokale myndigheter, og de kan gjerne følge med på norske medier for å holde seg oppdatert om situasjonen, sier ambassadør Brattested, til NTB.

Hun beskriver situasjonen som rolig.

— Det har nok en sammenheng med at kuppmakerne har erklært offentlig fridag. Kontorer og banker er stengt, så det er færre folk ute enn på en vanlig onsdag, sier hun.

Mange nordmenn tar kontakt med ambassaden, men det virker ikke som om noen er redde eller ønsker å reise hjem, ifølge ambassadøren.

Kimmo Mäntylä / Scanpix