— Vi forlot plassen før opptøyene begynte. Men vi har hørt det var veldig stygge slagsmål, sa Ingrid Fiskaa, sentralstyremedlem i SV og styremedlem i Attac Norge, lørdag kveld.

Hun er en av de mellom 50 og 70 nordmennene som er på plass ved Østersjøen for å protesterte mot det kommende G8-møtet.

Lørdagens stordemonstrasjon samlet politiske grupper fra et bredt spekter. Det samlende slagordet var «En annen verden er mulig».

— Det er utrolig, utrolig synd at det politiske budskapet går tapt i et gateslag. Vi er veldig forbanna på dem som har gjort dette, sier Fiskaa.

Hun og et 50-talls andre nordmenn kom med buss til Rostock grytidlig lørdag. Attac Norge-leder Marte Nilsen var også med i gruppen. Hun sier seg stort sett fornøyd med dagen, tross bråket.

— Selve demonstrasjonstoget gikk etter planen, og var veldig vellykket. Det er viktig å få frem at det store flertallet her var fredelige. Det er idiotisk at det skal bli slik bråk, sier Nilsen.

Alle nordmennene Attac-ledelsen har hatt kontakt med, er i god behold.

Også de norske som er med i «Block 8»-gruppen, som skal prøve å hindre selve toppmøtet med sivil ulydighet til uken, var i går ved godt mot.

— Vi har unngått alle urolighetene, og ingen av oss er arrestert, sier Johannes Wilm, en av seks norske Block 8-deltakere i Rostock.

Han mener også det store flertallet i den anarkist-dominerte «Black Block»-gruppen, som i går fikk mye av skylden for voldsbruken, var fredelig innstilt.

— Men det er alltid vanskelig å kontrollere hver enkelt når så mange er samlet, sier Wilm.