Dette bekrefter fungerende pressetalsmann Stein Iversen i Utenriksdepartementet (UD) til NTB. Reisen ut av Libanon gikk dermed raskere enn forventet med en reisetid på tre og en halv time. Det er forventet at de fem bussene med nordmenn vil nå Damaskus rundt klokken 21 norsk tid søndag kveld.

Iversen bekrefter også at det innleide flyet som skal frakte passasjerene til Norge landet i Damaskus rundt 16.45 norsk tid.

Hanna Souwaid Johnsrød fra og hennes to sønner, Thomas (7) og Kristoffer (11) fra Tolga i Hedmark er blant passasjerene. Souwaid Johnsrød skriver i en tekstmelding til NTB at familien er sliten og gleder seg til å komme hjem til Norge.

«Vi sitter fortsatt på grensa. Er slitne og ungene har fortsatt ikke tilgang på toalett. Mange slitne og irriterte foreldre. Vi gleder oss til dette er over», skriver Souwaid Johnsrød.

Stein Iversen sier at UD ikke sikkert kan si når flyet vil kunne frakte nordmennene hjem.

– De har vært på reisefot lenge, så jeg kan ikke garantere at flyet vil gå søndag kveld, sier Iversen.

UD jobber nå med å sette opp flere busstransporter fra Beirut. Kun folk med norsk pass fikk være med søndagens transport. Fremdeles venter en gruppe islendinger samt familiemedlemmer til norske statsborgere på å reise ut av det krigsrammede området.