Likevel vil Apollo vurdere hva som på kort sikt skal gjøres med Peloponnes som reisemål.

– Vi har mandag sendt av gårde personell til Peloponnes som skal vurdere ulike løsninger for de reisende vi har i området, sier informasjonsansvarlig i Apollo Reiser, Helen Begby, til NTB.

Foreløpig kommer ikke Lilleput Reiser til å revurdere det opplegget de har i området.

God kontakt

Både turoperatørene hjemme i Norge og den norske ambassaden i Aten har fortløpende kontakt med reisegruppene. Alle gir uttrykk for at de har det bra, men understreker at den situasjonen som grekerne er havnet i, med store områder som er brannsvidd og over 60 omkommet, setter sterke spor.

– Brannene raser jo i et annet område av øya, og det er i dag ingen fare forbundet med å være i de byene vi bruker rundt Kalamata. Men det er klart at våre vel 60 gjester og andre turister blir preget av den situasjonen den vanlige greker er kommet i, sier Begby.

De turistene som Apollo har i området, skal etter planen returnere førstkommende lørdag. Om de skal forsøkes innkvartert i et annen område av Hellas, er én av de ulike løsningene som nå skal vurderes, sier Begby.

– Ingen er upåvirket

– Ingen er upåvirket av det som skjer. Også turistene opplever brannene som en ubeskrivelig katastrofe, sier Lilleput Reisers representant på Peloponnes, Toya Sæter, til NTB.

Hun avviser at turoperatøren på det nåværende tidspunkt vil revurdere sitt opplegg. Både avganger fra Norge og returer fra Peloponnes går som planlagt, sier Sæter.

Hun legger vekt på at deres vel 180 reisende bor i byer som Stoupa, Kardamili og Agios Nikolaos, og etter hennes beregning vil de nærmeste flammene bruke minst en til to dager å nå disse områdene.

Chargé d’affaires ved den norske ambassaden i Aten, Knut-Are Okstad, sier til NTB at han ikke kjenner til at turister er omkommet som følge av brannene, selv om ødeleggelsene har vært kraftige også i områder der det er turisme.

ICON
JOHN KOLESIDIS