— Vi har prøvd å samle våre passasjerer på et hotell i nærheten av flyplassen, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS.

To av selskapets fly er foreløpig innstilt. Det ene skulle gått fra København i natt. Det andre skulle ha returnert fra Bangkok. Flyene tar 260 passasjerer hver. Mange av disse er norske.

— Vår oppgave er å hjelpe dem så godt vi kan. Jeg er ganske sikker på at vi dekker hotellutgiftene deres, sier Midteide.

SAS følger utviklingen fortløpende. I morgen kveld er det ny avgang fra København. Hvis situasjonen ikke bedrer seg blir også denne avgangen innstilt. Flyet som skulle gått fra Bangkok er innelåst på den kaotiske flyplassen.

Ingen advarsel fra UD

Til tross for at flere er blitt skadet i demonstrasjonene de siste dagene, vil ikke Utenriksdepartementet fraråde nordmenn å reise til Bangkok.

— De som har tenkt seg dit må først og fremst ta kontakt med sitt reiseselskap. Vi har ikke endret vårt reiseråd i forhold til Thailand, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom.

Vurderingen av sikkerheten i landet gjøres fortløpende.

— Vi ser nøye på situasjonen og følger med på hva andre land gjør, understreker Melsom.

Bergenser kommer ikke hjem

— Her er det ingen fly som lander eller tar av. Vanligvis går det bare to minutter mellom landinger og avganger. Nå er alt er helt dødt, sier Svein Ove Nilsen på telefon fra Bangkok.

**Les også:

Reisende møtes med kniver og balltre**

De siste tre ukene har bergenseren bodd bare 30 minutter fra flyplassen og han har dermed full oversikt over flytrafikken. Natt til fredag skulle han etter planen reise hjem til Norge, men det blir det neppe noe av.

— Jeg må vel prøve å booke om, konstaterer han.

Advarer mot gule og røde klær

Ingen fly kunne onsdag lande eller lette på Suvarnabhumi-flyplassen etter at demonstranter fra opposisjonsbevegelsen Folkets allianse for demokrati stormet flyplassen tirsdag.

— Akkurat her jeg oppholder meg er det rolig. Biltrafikken går som normalt og det er ikke spesielt mange politibiler ute. Jeg er ikke så veldig bekymret for situasjonen, men kjæresten min som er fra Thailand er redd for hva som kommer til å skje videre, sier Nilsen.

Bergenseren advarer nordmenn mot å kle seg i rødt eller gult når de er i nærheten av flyplassen.

— Det er de fargene som demonstrantene bruker. Hvis man ikke passer på kan man lett bli trukket inn i urolighetene, sier Nilsen.