Deler av småflyet som styrtet nær Daytona Beach i Florida, ble torsdag funnet på havbunnen. De to nordmennene er fortsatt savnet.

Vitner har opplyst til politiet at flyet «forsvant rett ned i sjøen» ved 18.30-tiden lokal tid onsdag. Flere skal ha sett røyk og flammer før flyet styrtet.

Butch Wilson ved Det nasjonale transportsikkerhetsstyret bekreftet torsdag at det var to menn om bord i flyet, og at begge var nordmenn. Den ene var instruktør og den andre student, og de beskrives som erfarne flygere, ifølge nyhetskanalen WESH 2 .

Søket fortsetter

Letemannskaper fant deler av enmotorsflyet av typen Cessna 172 på sjøbunnen torsdag. Enkelte vrakrester er også blitt skylt i land.

Søket etter de savnede nordmennene ble tatt opp igjen torsdag morgen etter å ha vært innstilt over natten på grunn av dårlig vær. Sjansen for å finne nordmennene i live, ble torsdag kveld ansett som liten.

I tillegg til letemannskaper og båter ble dykkere satt inn i søket, melder TV-stasjonen Central Florida News 13. Kystvakten satte inn fartøyer i letingen, og to helikoptre fra luftforsvaret bisto også.

Var på treningstur

Wilson bekrefter at flyet var tilknyttet den lokale flyskolen Phoenix East Aviation. Det er om lag 70 norske studenter ved skolen, ifølge ANSA. Skolen er én av åtte amerikanske flyskoler som er godkjent av norske myndigheter.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Nordmennene var på en ordinær treningstur fra Sarasota til Daytona Beach, og forholdene skal ha vært gode.

Etterforskere skal nå undersøke vedlikeholdslogger og data fra kontrolltårnet.

Vitner forsøkte å hjelpe

Flyet skal ha truffet sjøen om lag 150 meter fra land. Vitner har forklart at flyet var under vann i løpet av få sekunder. Ifølge lokalavisen Daytona Beach News-Journal forsøkte beboere i leiligheter langs stranden å svømme ut i det kalde vannet til vraket, men det var for lang avstand.

ANSAs beredskapsgruppe jobbet torsdag med å bistå de andre studentene ved skolen.

— Vi jobber med å innhente informasjon fra studenter på stedet og sørger for hjelp til berørte studenter, skriver studentorganisasjonen i en pressemelding.

Markering

Representanter fra sjømannskirken i New Orleans var torsdag på vei til skolen. Studentene og ledelsen ved skolen skal samles til en markering torsdag kveld.

— Det er veldig tynget stemning her. Vi er i sjokk, og det er tøft for alle. På samlingen i kveld får vi prøve å samle oss og bearbeide det som har skjedd, sier Roy-Hugo Øien, tillitsmann for de norske studentene til NRK.no