— Stemningen er veldig nervøs blant gjestene våre. Folk flokker seg rundt tv-skjermen vår for å se nyhetsendinger fra Norge. Mange har allerede booket om billettene sine og reist hjem - og enda flere vurderer det, forteller innehaver av den norske puben JJ's i Albir, Jan Tollefsrud (24). Sammen med konen Jenny driver han samlingsstedet for nordmenn i strandbyen hvor titusenvis av landsmenn overvintrer.

Tollefsrud så internasjonale nyhetssendinger til langt på morgenkvisten natt til i går. Paret har selv vurdert å stenge kafeen og dra hjem til Kristiansand med sine to barn på grunn av krigsfaren.

-- Ryktene sier at det sendes soldater nedover hele kyststripen, fiskerne snakker om det mener er amerikanske krigsskip bare to sjømil unna. Når du samtidig vet at det ligger en viktig amerikansk militærbase i området, er det lett å bli betenkt, sier han.

På kirkesenteret til Den Norske Sjømannsmisjon i Albir forteller barne- og ungdomsarbeider Kari Danielsen og vinterassistent Kjell Espedal at de som har flybilletter de kommende dagene, er bekymret for hjemreisen.

— Folk er veldig opptatt av en eventuell krig, og frykter terroraksjoner, sier Espedal.

Kateket Line Larsen fra Bergen, datter til Rune Larsen, melder om at mange yttrykker ønske om at de var sammen med resten av familien i sånne tider.

-- De har gjerne barn og barnebarn hjemme i Norge, og skulle helst sett at de var sammen med dem. Men for øvrig går liksom livet som vanlig, selv om dette egentlig er en grusom situasjon, sier hun.

UROLIG: Innehaver av den norske puben JJ's i Albir, Jan Tollefsrud (24), har selv vurdert å ta med seg familienhjem igjen til Norge.<p/>FOTO: INGELILL HATLAND