Elleve fiskere er omkommet i en brann om bord i den færøyske frysetråleren «Hercules». Resten av den 105 mann store besetningen ble tatt om bord i andre fartøyer og dermed reddet.

Det var tre nordmenn om bord. Alle tre ble berget fra båten i god behold, opplyser konen til en av sjømennene til bt.no.

— Mannen min, Jostein, kapteinen og sjefen for maskinistene var de tre nordmennene om bord, sier Liv Rusten.

Alle tre skal være bosatt på Sunnmøre.

Rustens mann er fabrikksjef om bord på båten, og satt på kontoret sitt da røyl plutselig veltet inn i rommet. Han kom seg i livbåten.

Internasjonale nyhetsbyråer melder at 11 personer er omkommet. Rederiet vil ikke gå ut med de omkomnes nasjonalitet før pårørende er varslet.

— Jeg har fått opplyst at det skal være ti døde. Ni kinesere og én russer. De skal ha jobbet i fryserommet, et lukket rom nederst i skipet. Det må ha vært et mareritt. Når du kommer ut derfra og møter røyken, er du sjanseløs, sier Liv Rusten til Dagbladet.no.

I tillegg til de tre nordmennene var 70 kinesere, 27 russere, ni peruvianere, fire fra Ukraina, to dansker og en fra Panama mannskap på båten, som eies av færøyiske Thor Fisheries.

Utenriksdepartementet opplyser til bt.no at de foreløpig ikke har fått melding om nordmenn om bord i skipet.

Tråleren var lørdag helt overtent, og sto ikke til å redde. Fire skip og et helikopter fra Chile deltok i redningsaksjonen som ble satt i verk etter at brannen brøt ut natt til lørdag.

Årsaken til brannen er ikke kjent.