Til sammen ble 350-400 mennesker evakuert fra Saida til Beirut i Libanon fredag i busskolonnen. Blant passasjerene var 82 svensker, 150-160 dansker og personer fra rundt ti andre land, blant dem åtte nordmenn.

Sveriges utenriksminister Jan Eliasson slår fast overfor det svenske nyhetsbyrået TT at operasjonen er den mest risikable hittil for å få svensker ut av det krigsherjede landet.

Norsk UD bekrefter overfor NTB at åtte nordmenn var med i kolonnen.

Lander fredag

To fly med evakuerte nordmenn fra Libanon lander på Gardermoen fredag kveld og natt til lørdag.

– Fortsatt befinner et 40-talls nordmenn seg i Sør-Libanon. Mange av disse familiene er spredt over store områder og vi jobber både med individuelle transporter og for å få dem med på internasjonale transporter, sier fungerende pressetalsmann i Utenriksdepartementet, Frode Overland Andersen, til NTB.

UD prioriterer særlig utsatte områder, men jobben er krevende.

– Dette er en reell krigssone, påpeker Overland Andersen.

To nye fly

Fredag morgen kom åtte nordmenn seg med bil over grensen til Syria fra Tibnin i Libanon. Deretter gikk turen til Damaskus, der et chartret fly brakte dem og andre nordmenn hjem. Flyet var ventet til Gardermoen klokken 21.20 fredag norsk tid.

De rundt 100 nordmennene som ble reddet ut fra Libanon med båt torsdag fra henholdsvis Tyr og Beirut, fikk plass på et fly chartret av norske myndigheter fredag. Flyet gikk fra Larnaka på Kypros via Dubrovnik til Gardermoen. Dette flyet er ventet til Gardermoen klokken 1.30 natt til lørdag norsk tid.