243 skandinaver, deriblant 31 nordmenn, vil bli fløyet hjem fra Thailand søndag.

Reiseselskapet Apollo har i mellomtiden innkvartert skandinavene på hotell i Bangkok på grunn av urolighetene i byen.

Selskapet konstaterer at det trolig tar tid å få til en løsning, og at de derfor setter inn sitt eget flyselskap Novair for å fly gjestene hjem. Skandinavene skulle egentlig reist med SAS eller Thai Airways.

Ventet lenge

Til sammen dreier det seg om 31 nordmenn, 100 svensker og 112 dansker. Disse skal transporteres med buss fra Bangkok til Phuket, og søndag vil de bli fløyet fra Phuket til Arlanda. Derfra vil nordmennene reise videre med ordinære rutefly til Norge.

– Noen av våre gjester har ventet helt siden tirsdag med å få komme hjem. Selv om de fleste forstår situasjonen, er det klart at alle vil hjem så fort som mulig. Det blir uholdbart å bare vente. Derfor har vi sett på ulike alternativer for å løse situasjonen på best mulig måte, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

I Bangkok blir det stadig flere passasjerer som venter på å fly hjem. Når flyplassen åpner igjen, kommer det til å være mange flyselskap og passasjerer som venter på tur for å dra.

– Selv om flyplassen skulle åpne en av de nærmeste dagene, tror vi våre gjester kommer raskere hjem med vårt eget flyselskap, sier Begby.

SAS avlyser

SAS har avlyst en flyging fra København til Bangkok som skulle hatt avgang fredag kveld.

– Det er ikke mye nytt i situasjonen. Flyplassen er fremdeles stengt, så vi kan ikke gjøre annet enn å avlyse flygingen, sier kommunikasjonskonsulent Anne Mette Phillipsen i SAS til det danske nyhetsbyrået Ritzaus.