Det kraftige jordskjelvet utenfor Sumatra mandag kveld og varsel om fare for ny tsunami, har ikke ført til avbestillinger av feriereiser til Thailand. Derimot solgte man nye feriereiser som normalt, sier salgssjef Mari-Ann Zachrisson i Saga Solreiser til Bergens Tidende.

Til høsten setter charterselskapet My Travel for første gang opp direkte charterfly fra Bergen til Phuket. Salget er allerede startet, og både Ving, Saga solreiser og Star Tour skal sende feriehungrige bergensere med disse flyene.

— I Saga og Ving har vi solgt 12 prosent av setene fra Bergen. Dette er svært bra på et så tidlig tidspunkt. Når de nye vinterkatalogene lanseres senere i år, regner vi med et skikkelig oppsving i salget av direkteturer i Bergen. Vi frykter ikke tomme flyseter på disse avgangene, sier hun.

— Så jordskjelvet og tsunami-frykten sist mandag skremmer ikke?

— Det virker ikke slik. Salget av feriereiser til Thailand går svært bra for tiden. Vi tror også at den svært raske reaksjonen på tsunami-varselet fra myndighetene i Thailand mandag kveld, viser at man har lært av katastrofen 2. juledag, og at turistene kan føle seg trygge på at man nå tar de nødvendige forholdsreglene om alarmen går. Våre gjester føler at det er trygt i Thailand. Vi ser også at turistene reiser tilbake til Thailand. Mens India, Mexico og Den dominikanske republikk er typiske steder man reiser til en gang, er Thailand i ferd med å bli et ferieland mange nordmenn reiser tilbake til flere ganger på lik linje med Kanariøyene, sier hun.

Nå i vår sender turoperatørene et charterfly med nærmere 400 seter i uken fra Oslo til Phuket. Til høsten regner man med at man vil være tilbake på et normalt nivå med to store fly ukentlig, og at noen av disse gå direkte fra Bergen. Fordelt på fire direkte avganger fra Flesland til vinteren, regner turoperatørene med å selge 1200-1300 flyseter i Bergen.