Simonsen har blant annet oversatt Nord-Koreas offisielle hjemmeside til norsk. Se siden her.

Han har vært aktiv i Korean Friendship Association, en organisasjon som fungerer som talerør for regimet i Pyongyang og den offisielle Juche-ideologien. Organisasjonen ledes av spanske Alejandro Cao de Benos de Les y Perez. Les mer om KFA hos Wikipedia.

«Simonsen fortsetter å spille en sentral rolle i planlegging, koordinering og hengivenhet til KFA og Nord-Korea. Bjørnar Simonsen beundrer Nord-Koreas kultur og samfunn, og er en sterk forsvarer av Nord-Korea og dets ledere», heter det i en presentasjon på de offisielle nettsidene.

Der blir Nord-Korea beskrevet som et demokratisk samfunn, med full ytrings-, presse— og organisasjonsfrihet.

Ifølge Amnesty International er tortur av dissidenter utbredt i Nord-Korea. Fengslene er overfylte, og det rapporteres om dødsfall som følge av feilernæring. Les rapporten her.

Ifølge Human Rights Watch regnes det som en alvorlig forbrytelse å lytte til utenlandske radiosendinger eller se utenlandske tv-programmer. Men nordkoreanske flyktninger forteller at kunnskap om verden omkring sakte begynner å spre seg i diktaturet. Enkelte tar sjansen på å se kinesiske tv-sendinger til tross for at de risikerer strenge straffer. Les rapporten her.

Simonsen, som flere ganger har reist til Nord-Korea, hevder i flere diskusjonsforum at Nord-Korea er et demokrati med full ytringsfrihet.

I juli publiserte han en uttalelse fra Pyongyang der regimet forklarer hvorfor det var nødvendig å teste Rodong- og Taepodong-missilene.

Bjørnar Simonsen har ikke svart på henvendelsene fra bt.no.

Diktatur på norsk: Bjørnar Simonsen hjalp regimet i Nord-Korea med å oversette de offisielle nettsidene.
Slik presenteres Simonsen på de offisielle nettsidene.