Prisen deles ut for 10. året til en person som gjennom sitt arbeid bidrar til å gjøre kommunen kjent som turistmål. Helsinge Kommune på Nord-Sjælland firedobler innbyggertallet fra 20.000 til 80.000 i sommermånedene på grunn av alle turistene som besøker området.

Turistsjef Tommy Seier mener Øyvind Risvik bør ha en god del av æren for dette.

–Øyvind Risviks bøker, artikler i Programbladet og ikke minst hans siste bok "Dejlige Danmark" er gull verdt for Helsinge Kommune som turistmål, sier turistsjef Tommy Seier i en pressemelding.

I boka "Dejlige Danmark – opplevelser fra kro til kro" deler Risvik sine opplevelser med leserne, og viser hvor han finner roen og bygger opp kropp og sjel i nabolandet. Reisen går gjennom kirker, slott, hager, historier, hemmelighetsfulle klostre, helbredende kilder og eventyrlige sagn og legender.

–Jeg har funnet mine helt spesielle steder som gir meg ro og den påfyll en ferie skal ha, og vil gjerne dele dette med andre nordmenn som ønsker en annerledes og lærerik Danmarks-ferie, sier Øyvind Risvik, som 25. mai mottar den ærefulle prisen av Helsinge Kommune på Nord-Sjælland.

NTB