Drapsofferet er 42 år. Han er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse. Tidligere i august reiste han på ferie til Pakistan.

Sammen med sin svoger og andre venner var han ifølge politiet på vei fra byen Kharian til Gujarat torsdag kveld, da tre biler kjørte forbi dem. Plutselig begynte noen å skyte fra en av de tre bilene.

— Den norske mannen døde på stedet. En annen nordmann, også han med med pakistansk opprinnelse, ble skutt i det ene benet. Han skal ha vært bevæpnet og var visstnok livvakt for mannen som ble drept, opplyser Chaudhr Altaf Hussain, etterforskningsleder hos politiet i Kharian, til Aftenposten.no.

UD bekrefter

Pressevakt Frode Andersen i Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at en norsk statsborger ble skutt og drept i provinsen Gujarat i Pakistan torsdag.

— Avdøde er en 42 år gammel mann. Det vil ta noe tid før UD kan gå ut med navn på avdøde, sier Andersen til Aftenposten.no fredag kveld.

— I tillegg ble en mann på 34 år, også han norsk statsborger, skadet i samme skyteepisoden.

Pårørende til avdøde er varslet, ifølge UD.

Syv personer mistenkt

Ifølge politirapporten, som Aftenposten.no har fått tilgang til, er syv menn mistenkt for drapet - eller medvirkning til drap.

— En av de mistenkte er også norsk statsborger, opplyser politiet.

Ingen av de mistenkte er så langt pågrepet.

— Politiet har gjennomsøkt flere hus på leting etter de mistenkte, men vi har ikke funnet noen av dem, opplyser politiet til Aftenposten.no fredag kveld.

Motivet for drapet skal ifølge politiet ha vært en tidligere skyteepisode i en annen familie.