Den norske 49-åringen som er anholdt av politiet på Filippinene etter drapet på en seks år gammel jente, sier han er uskyldig.

Mannen har ifølge Utenriksdepartementet (UD) ikke status som siktet, men det er så langt ikke brakt på det rene hva slags rolle mannen har i saken.

— Vår konsul i landet sier at mannen har sagt til sin advokat at dette dreier seg om en forveksling av identitet, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Frode Andersen, til NRK .

Konsulen har snakket med det lokale politiet og skaffet mannen advokat. UD opplyser at mannen ikke vil bli fremstilt for fengsling før mandag.

Skulle forlate landet

Til VG Nett sier mannen selv at han har fotobevis som viser at han ikke har noe med drapssaken å gjøre, og at han i tiden drapet skal ha skjedd har vært opptatt med blant annet kjøp av en forlovelsesring.

Han sier også at han og den filippinske kvinnen som er pågrepet sammen med ham, hadde til hensikt å reise til Hong Kong for å feire forlovelsen.

— Planen var å dra med 22.15-flyet lørdag kveld, men vi ble stoppet i passkontrollen på vei ut. Vi ante ikke hva det gjaldt, sier 49-åringen.

Han og kvinnen ble brakt til politistasjonen i Cebu by, der det gjennomføres avhør.

— Vi vil foreløpig ikke gå ut med noen detaljer om drapet. Etterforskerne vil være sikre på at de har pågrepet rette personer, sier en talsmann for lokalt politi til NRK.

Funnet nedenfor et stup

Det var mannen selv som tok kontakt med UD for å be om bistand natt til søndag norsk tid.

Liket av seksåringen ble funnet onsdag, nedenfor et stup på øyen Cebu sørvest i landet, skriver lokale medier.

Den filippinske nettavisen Inquirer.net skriver at jenten ble meldt savnet tirsdag kveld. Nordmannen og den filippinske kvinnen skal ha blitt observert mens de hentet jenten på en skole i landsbyen Barangay på Cebu samme dag.

Ifølge en obduksjonsrapport skal ikke jenten ha blitt utsatt for seksuelle overgrep. jentens kropp hadde blåmerker og et stort kutt i hodet. Politiet tolker blåmerker som er funnet rundt munnen hennes som et tegn på at hun har vært kneblet, skriver den filippinske nettavisen.