Bjørnen gikk til angrep på de to mennene da de var i ferd med å gjøre seg klare til jakt ved Strömvallen i Lillhärdal i Härjedalen.

– Plutselig kom en av hundene mot dem ut av skogen, og bjørnen kom etter i full fart. Den gikk til angrep på dem med en gang, sier redningslederen på stedet, skriver expressen.se.

Etter bjørneangrepet klarte mennene å krype bort til bilene sine. Den ene mannen har fått skader i hodet, mens den andre er skadd i ryggen, opplyser politiets pressetalskvinne Ann-Christin Johnsen til TT. Men hun vet ikke hvor omfattende skader jegerne ble påført.

– De er blitt skikkelig herjet med, sier Frank Nilsson, vakthavende ved politiet i Jämtland.

De to ble brakt med ambulansehelikopter til sykehuset i Östersund, skriver aftonbladet.se.

Løsnet skudd

Under angrepet løsnet mennene skudd mot bjørnen, og søndag kveld lette jegere og hunder etter den skadeskutte bjørnen.

– Bjørnen er skadd i halsen og har mistet en hel del blod, sier Johnsen til TT.

Politiet ble varslet om angrepet rundt klokken 15 søndag.

Bjørner går sjelden til angrep på mennesker i Sverige, men forrige mandag ble en 60 år gammel jeger drept av bjørn i Valsjöbyn i Jämtland. Bjørnen som trolig sto bak dette angrepet, ble skutt dagen etter.

I 2004 gikk en binne til angrep på en jeger i Nausta, sør for Jokkmokk i Lappland.

Fettlager

Bjørnene spiser store mengder mat i oktober for å opparbeide seg et fettlager før vinteren, sier Torsten Mörner i Svenska Jägerförbundet.

– Nå er det dårlig med både mat og bær. En stor bjørn kan spise 70–90 kilo bær i døgnet, sier Mörner til Dagens Nyheter.

Ifølge Mörner angriper ikke bjørn i utgangspunktet mennesker. Men dersom de føler seg truet, og menneskene står så nærme at bjørnen føler at mulige fluktruter er sperret, kan de bli farlige.

– Dersom bjørnen blir forstyrret av en hund eller har en unge med seg, kan det bli farlig. Da jegeren ble drept i 2004, var det nettopp en hund som forstyrret bjørnen, sier Torsten Mörner.

TIL SYKEHUS: To menn ble søndag fraktet til sykehus etter at de ble angrepet og skadd av en bjørn i Härjedalen i Sverige.
Denny Calvo, ?stersundposten