Det fjerde flyet kom til Arlanda 18. juli 2002. Samme år var det på USAs Guantanamo-base, melder svt.se.

Statssekretær Lars Danielsson sier at regjeringen avventer med å gi flere kommentarer før regjeringens utredning er klar. I går ga regjeringen det svenske luftfartsverket i oppdrag å lage rapporten.

Flyet, en Gulfstream 3, fløy fra Amsterdam til Arlanda og tilbake i begynnelsen av april 2003. Det er uvisst hvem som brukte flyet, og hva det ble brukt til.

CIA bruker fly til å transportere terrormistenkte personer rundt i verden.

På Guantanamo

I tillegg til å ha vært brukt i en flyging til Guantanamo-basen, der USA holder terrormistenkte fengslet, har flyet ifølge New York Times sannsynligvis også blitt brukt i en utvisning året før.

Opplysningene om at flyet landet i Sverige kommer fra den danske regjeringen. Etter en spørsmål i Folketinget undersøkte regjeringen om mistenkte CIA-fly hadde fløyet over Danmark. I undersøkelsen kom det fram opplysninger om flyvingen fra Amsterdam til Arlanda.

– Det understreker bare hvor viktig det er at myndighetene så snart som mulig avlegger regnskap for alt de vet om slike flyvinger, sier statssekretær Lars Danielsson.

Dansk regjering taus

I Danmark har Enhedslistens forsvarspolitiske talsmann Frank Aaen bedt regjeringen om å redegjøre for hvorfor et CIA-fly var i Danmark i 23 timer i mars i år. Ingen i regjeringen ønsker imidlertid å svare på dette spørsmålet, heller ikke utenriksminister Per Stig Møller vil redegjøre for saken.

Det er tidligere kommet fram at CIA-fly flere ganger siden 2001 i hemmelighet har fløyet gjennom dansk luftrom.