Kongepingvinen ble den første norske ridder med vinger. Han inspiserte Hans Majestets Kongens Garde, som besøker Edinburgh i forbindelse med Military Tattoo.

— Vi deler en lang historie med den norske Garden og, det er noe vi er svært stolte av, sier David Windmill fra Royal Zoological Society i Skottland til AFP. Foreningen eier Edinburgh Zoo hvor Nils bor.

Går i arv Den første Nils ble æresmedlem i Garden på 1970-tallet. Da løytnanten Nils Egelien besøkte dyreparken. Pingvinen fikk navnet Nils Olav, etter løytnanten og daværende Kong Olav V. Den første Nils døde for 20 år siden, og æresbevisningene gikk i arv til en artsfrende i dyrehagen.

Så ofte de har anledning, besøker representanter for Garden Nils i Edinburgh, og fuglen pleier å inspisere soldatene før tattoo-et.

- Stolte av ham

Fredag fikk fuglen den høyeste æren så langt, da en representant for Garden tappet ham med sverdet på hver side av hodet, der skuldrene skulle ha vært.

— Vi er stolte av Nils Olav og glad for at Gardens representant holder stand i Skottland. Han hjelper til med å styrke båndene mellom våre to land, sier kaptein Rune Wiik.

DAVID MOIR / REUTERS
DAVID MOIR / REUTERS