39 år gamle Adamu Musa Darazo er tidligere funnet skyldig i å ha kappet høyrebeinet av kona si, i raseri over at hun angivelig hadde stått i med en nabo.

I 2002 fastsatte en islamsk shariadomstol i den nigerianske delstaten Bauchi at straffen skulle være amputasjon der Darazo selv skulle miste det høyre beinet.

Darazo anket dommen, men til ingen nytte. Mandag fastholdt de tre dommerne ved shariadomstolen som behandlet anken at amputasjonen skal gjennomføres.

– Darazo tilsto flere ganger under rettssaken, både under behandlingen i den øverste shariadomstolen og nå under ankebehandlingen. Ettersom straffen ikke vil være livstruende for Darazo, vil det høyre beinet hans bli kappet av. Anken er avslått, opplyste en talsmann for shariadomstolen i Kano mandag.

Saken mot Darazo har fått stor oppmerksomhet i Nigeria, der det ble innført streng sharialovgivning i Bauchi i 2001.

Drøyt ti personer er siden dømt til amputasjoner, men ingen av disse er hittil gjennomført. Mye tyder på at 39 år Adamu Musa Darazo blir den første som havner under kniven.

To unge kvinner er tidligere dømt til døden ved steining i Bauchi, etter å ha født barn utenfor ekteskapet. Begge ble løslatt etter å ha vunnet fram med sine anker.