To vogner veltet i avsporingen og mange passasjerer satt innestengt i flere timer.

Ulykken, som er den verste i Australia på 26 år, skjedde da fire av vognene på et lokaltog sporet av i morgenrushet i 4 mil utenfor Sydney, og krasjet inn i en steinklippe, opplyser politiet.

— Jeg kan bekrefte at ni personer er omkommet og at 15 personer er alvorlig skadd. Togføreren skal være blant de omkomne, sier talskvinne for City Rail, Heather Gilmore.

Vanskelig redningsarbeid

Ulykken skjedde i en nasjonalpark og det er ingen vei frem til ulykkesstedet, noe som gjorde redningsarbeidet vanskelig. Redningsarbeiderne brukte mer enn tre timer på å få 16 av de inneklemte passasjerer ut av de ødelagte vognene. Helikoptere firte leger ned til togvraket, men redningsarbeidere satte opp presenninger slik at de skadde kunne ligge i skyggen.

— Ulykkesstedet ser ut som scener fra en krigsfilm, sier talsmann for Sydneys helikopterredningstjeneste, Stephen Lehay til Sydney radio.

— Der virker som de fleste skadde satt i den første vognen, forteller en av passasjerene, reporter Nonee Walsh, som jobber i den australske radiostasjonen ABC.

Studenter

Togvognene ble liggende på kryss og tvers av togskinnene, mens passasjerene ble fraktet vekk på bårer. Om lag 30 personer ble fraktet til sykehus. Seks sykehus i området ble varslet og sto klare til å ta imot skadde ifra ulykken.

— Vi venter et stort antall alvorlig skadde, sa doktor Gina Watkins på Sutherland sykehus i Sydney.

Toget med 70 passasjerer om bord var på vei fra Sydney til Port Kembla nær byen Wollongong på sørkysten. Blant passasjerene var det folk på vei til arbeid og studenter som skulle registrere seg på universitetet i Wollongong. (NTB)

KRASJET: Mange mistet livet i togulykken i Australia.
FOTO: SCANPIX