En mann væpnet med rifle skal ha drept minst åtte personer på et kjøpesenter i Omaha i USA onsdag, før han skjøt seg selv.

– Vi har fått bekreftet ni drepte, opplyser polititalskvinne Teresa Negron.

Politiet regner med at geværmannen opptrådte alene. Motivet for skytingen er uklart, opplyser Negron.

Ifølge CNN døde syv personer på stedet, mens to andre – en mann og en kvinne – døde etter å ha blitt fraktet til sykehus.

Minst fem andre personer ble såret i skytingen. Situasjonen for tre av de skadde skal være kritisk.

Minst to dusin skudd

Skytingen skal ha skjedd like før klokken 14.00 lokal tid. Gjerningsmannen sto på en balkong i tredje etasje i kjøpesenteret og skjøt rundt seg med en rifle. Politiet hadde få detaljer, men et øyenvitne forteller at geværmannen skjøt en mann i hodet, og andre på kloss hold.

Folk på stedet forteller at de hørte minst to dusin skudd. Enkelte vitner forteller til CNN at de skal ha hørt så mye som 60 skudd.

– Vi hørte 35-40 skudd, og på vei ut så vi noen som blødde nede ved rulletrappen, forteller Jennifer Cramer til KETV.

Et annet vitne forteller at folk løp vilt fra området der skytingen fant sted.

– Jeg hørte tre høye smell. Rett etterpå hørte jeg en serie av kanskje 20-25 skudd oppe fra tredje etasje, forteller Charissa Tatoon, som jobber på kjøpesenteret, til CNN.

Dusinvis at handlende løp i panikk ut av kjøpesenteret med armene i været da skytingen startet. Andre ble beordret til å søke sikkerhet av vakter ved senteret, og ble låst inne i butikker eller lagerrom.

Presidenten besøkte byen

USAs president George W. Bush var i Omaha tidligere i dag, men hadde forlatt byen da skytingen fant sted.

Skytingen inne i Westroads Mall i Omaha i delstaten Nebraska er den siste av en rekke skyteepisoder i USA, der våpen er lett tilgjengelig.

Det føderale politiet, FBI, opplyser at det ble begått mer enn 1,4 millioner drap, voldtekter, overfall og ran i USA i fjor, det vil si en alvorlig voldsforbrytelse hvert 22. sekund.