En israelsk regjeringskilde sier at Israel vil «slå nådeløst tilbake mot de palestinske terroristene som står bak angrepet».

— Det er klart, bestemt etter dette morderiske angrepet, at Israel må fortsette å kjempe uten nåde mot terroristorganisasjonene som står bak disse avskyelighetene, sa talsmann Avi Pazner til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge Hizbollahs TV-kanal al-Manar, har den militante palestinske organisasjonen Hamas tatt på seg ansvaret for aksjonen.

Israelske soldater

Om bord i bussen var blant annet en rekke israelske soldater som var på vei tilbake til sine baser etter helgeperm.

Eksplosjonen skjedde da rutebussen var på vei fra Haifa til Safed nord i Israel søndag morgen.

Israelsk politi uttalte søndag morgen at terrorister sto bak angrepet. Politiet trodde søndag morgen at en selvmordsbomber sto bak, og at denne selvmordsbomberen hadde satt seg langt bak i bussen.

Et vitne som uttalte seg til den israelske militære radioen, sa at han satt på den ene siden inne i bussen da det ble helt svart, og bussens tak ble blåst vekk.

Anklager Sharon

Den palestinske selvstyremyndigheten anklager den israelske statsministeren Ariel Sharon for å være ansvarlig for søndagens bombeangrep.

— Ariel Sharons regjering bærer ansvaret for denne volden fordi den fortsetter aggresjonen mot det palestinske folket og avslår å vende tilbake til forhandlingsbordet, sa Nabil Abu Rudeina til nyhetsbyrået AFP.

Syv drept onsdag

Onsdag ble syv mennesker drept i en bombeaksjon mot en kafeteria på det hebraiske universitetet i Jerusalem. De drepte var fire amerikanere, en franskmann og to israelere.

Angrepet mot Det hebraiske universitetet i Jerusalem onsdag var en hevnaksjon etter at israelske styrker i forrige uke drepte lederen for Ezzedine al-Qassam-brigaden, Salah Shehade. I angrepet mot Shade i Gaza ble 14 andre drept, ni av dem barn.

— Aksjonen mot universitetet er bare en av mange etter drapet på Shehade. Vi ber våre militære grupper om å fortsette militær- og martyraksjonene, het det i en uttalelse fra al-Qassam-brigaden, Hamas' væpnede gren, etter aksjonen. (NTB)