Dommer Edward Davila sa at grådigheten hadde tatt overhånd da Anna Ayala og hennes mann Jaime Plascencia plasserte fingeren i tallerkenen i mars i fjor og deretter saksøkte hamburgerrestauranten.

Bedrageriforsøket førte til et kraftig fall i omsetningen til Wendy’s, som er USAs tredje største kjede av hamburgerrestauranter. Millioner av dollar gikk tapt, og salget har ennå ikke tatt seg helt opp igjen etter skandalen.

Davila besluttet også at paret må betale 130 millioner kroner i erstatning for å dekke tapet til Wendy’s. Men Wendy’s kunngjorde at de bare vil gjøre krav på rundt 1 million kroner for å dekke lønningene til ansatte som måtte permitteres da omsetningen sank og åpningstiden måtte reduseres.

Ayala hevdet at hun hadde fått fingertuppen i munnen da hun spiste chilisuppen, men politiet konstaterte i løpet av etterforskningen at ingen av de ansatte manglet en finger og at fingertuppen ikke var kokt i maten.

Senere fant etterforskerne at fingertuppen tilhørte en anleggsarbeider i Las Vegas som mistet den i en ulykke, og senere solgte den til Plascencia for 100 dollar.