Idet Newt Gingrich kommer vandrende ned marmortrappen i bussen med «Newt» skrevet på siden, begynner Jake Nadulek (18) å skjelve. Den unge ivrige studentpolitikeren holder frem en plakat som Newt signerer uten å se på ham. På spørsmål fra BT om han fortsatt forventer å vinne primærvalgkampen her i Florida tirsdag, svarer Newt bare et knapt hørbart «Mja».

Han virker sliten og litt nedslått.

Så tusler han bort til bilen, setter seg inn ved siden av konen Callista og kjører bort.

Jake skjelver fortsatt av opphisselse.

- Jeg likte egentlig best Ron Paul, men jeg tror Gingrich har best sjanse til å slå Obama. Dessuten er foreldrene mine fra Israel, og vi liker Newts politikk på det området, sier Jake.

Hardt angrepet

Men andre er mer skeptiske til den 68-årige tidligere speakeren i Kongressen. Meningsmålingene viser at han taper terreng i Florida.

Det kan virke som om luften har gått litt ut av Gingrich-ballongen, som fikk en voldsom opptur etter seieren i South Carolina for halvannen uke siden.

Det førte til at rivalen Mitt Romney la om taktikken og satte i sving et intenst angrep for å vinne Florida. På fjernsynet kverner reklamesnutter uavbrutt. De svartmaler Gingrichs politiske fortid, hans tilknytning Reagan, hans arbeid for låneinstitusjonen Freddie Mac og hans karakter. Det ser ut til å ha en effekt. De fleste av velgerne vi snakker med nevner Romneys personlighet og integritet som den viktigste grunnen til at han bør vinne.

Og for å virkelig sette inn dødsstøtet, har Romney sendt sine egne støttespillere til Gingrichs egne valgmøter, der de kritiserer og baksnakker Newt overfor pressekorpset.

- Jeg er redd at dette ikke går Newts vei, sier Sandra Chase, som har jobbet intenst for kandidaten både i South Carolina og Florida.

- Han har ikke det apparatet som Romney har, og han virker litt sliten. Det er virkelig trist.

Frykter Newt

Eliten i det republikanske partiet har den siste uken fryktet at Gingrich skulle stjele valget, og har satt alt inn på å stoppe ham, ifølge The Washington Post. Både tidligere presidentkandidat Bob Dole, tidligere Florida-guvernør Jeb Bush og den populære senatoren Marco Rubio har forsvart Romney den siste uken.

Men det er ikke bare toppene som har kjempet. Romney har også en godt utviklet valgkampmaskin på grasrotnivå. Ved et stort kjøpesenter i Boca Raton treffer vi for eksempel Bonnie Re (65) og tre andre Romney-tilhengere i et veikryss, der de står og roper og hoier på bilene som kjører forbi.

- Jeg har jobbet frivillig for Romney helt siden sist valg i 2008, forteller Bonnie.

- Han er uten tvil den beste kandidaten i dette valget, den rette mannen for denne unike perioden i vår historie.

Mens Gingrich strever med å matche Romney i Florida, har sistnevnte allerede tenkt flere trekk fremover. Han har allerede en hær av frivillige som Bonnie. De jobber i de neste statene på primærvalgkalenderen med å sanke forhåndsstemmer og rede grunnen for en seier.

Vil stå løpet ut

Denne helgen sa Gingrich at han vil stå løpet ut frem til landsmøtet i august. Han leder fortsatt på de nasjonale meningsmålingene. Også Rick Santorum og Ron Paul har sagt at de vil fortsette. Lørdag fikk dessuten Newt et lite løft, da han fikk støtte fra tidligere presidentkandidat Herman Cain. Sarah Palin har også forsvart ham på sine Facebooksider.

I styrtrike Palm Beach trakk Newt stivpyntede tilhengere til en eksklusiv middag med kandidaten lørdag. Alle billetter var utsolgt og Cain var også til stede. Den lokale politikeren Laura Hanley var fortsatt optimistisk på vegne sin favoritt.

- Forhåpentlig kan han snu utviklingen på meningsmålingene. Newt er en fighter, og til syvende og sist tror jeg det er han som best kan ta opp kampen mot Obama, sier hun.

Republikaneren John Boehner, som er president i Representantenes hus, sa søndag at han tror det ligger an til en forholdsvis rask løsning på skattespørsmålet. Han fikk støtte fra Mitch McConnell, som er partiets mindretallsleder i Senatet.

— Spørsmålet er hvordan man skal betale for skatteletten. Demokratene vil helst ikke skjære ned på noe i det hele tatt, og det er dette som skaper problemer, fremholdt McConnell i et program på fjernsynskanalen CNN.

Debatten om skattelettelsene skyter ny fart, samtidig som valgkampen foran høstens presidentvalg i USA fortsetter. Nye meningsmålinger søndag tydet på at Mitt Romney vil vinne tirsdagens nominasjonsvalg i delstaten Florida.

DOBBEL NEWT: Tvillingene Rileigh (til h.) og Keelie Hanley, begge ti, venter på å få et glimt av Newt Gingrich. Kandidaten er i hardt vær i Florida.
MARITA AREKOL
ANGREPET: Newt Gingrich har mange tilhengere i Florida, og er spesielt populær med statens mest konservative velgere. Her hilser han på fans i Palm Beach.
MARITA AREKOL