Ekstra politistyrker er sendt ut til nøkkelsteder som tunneler, t-bane og bruer i New York, sa byens ordfører Michael Bloomberg etter at informasjon om en ny terrortrussel ble kjent sent torsdag kveld amerikansk tid.

Amerikanske myndigheter jager for øyeblikket to eller tre personer som mistenkes for å stå bak trusselen, ifølge en anonym kilde nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Skjerpet beredskap

— Det er riktig at det foreligger spesifikk og troverdig, men ubekreftet informasjon om en trussel, sa sikkerhetsdepartementets talsmann, Matt Chandler.

Selv om landets terrorberedskap allerede er skjerpet så beordret president Barack Obama nok en opptrapping som følge av den nye trusselen.

Chandler sa at det er vanlig at USA mottar terrortrusler rett før store begivenheter.

— Likevel tar vi alle trusselmeldinger alvorlig og vi vil fortsette å gjøre alt som er nødvendig for å dempe enhver slik trussel, sa Chandler.

Usikkert hvor

Ifølge kilder som flere amerikanske medier har snakket med kan trusselen være rettet mot Washington eller New York, men den kan også gjelde andre steder.

New York-ordføreren understreker at trusselen enda ikke er bekreftet. Han mener det ikke er nødvendig at byens innbyggere forandrer sine rutiner, men oppfordrer alle til å rapportere til politiet hvis de ser noe mistenkelig.

Søndag markerer USA at det er ti år siden terrorangrepet mot World Trade Center.