Spitzer satt mandag kveld norsk tid i møte med sine nærmeste medarbeidere, etter at han tidligere på dagen brått avlyste alle offisielle gjøremål. Som delstatens justisminister ble han kjent for å ha deltatt i opprullingen av minst to prostitusjonsringer.

– Så sent som i forrige uke utstedte påtalemyndigheten arrestordre mot fire personer i forbindelse med en omfattende operasjon mot prostitusjon. En person med kjennskap til saken tror guvernøren er en av disse fire personene, skrev New York Times mandag.

Ba om unnskyldning

Spitzer møtte mandag pressen sammen med konen Silda. Han beklaget overfor familien og velgerne.

— Jeg har opptrådt på en måte som bryter med mine forpliktelser overfor min familie, og som bryter med mine oppfatninger av rett og galt, sa Spitzer.

— Jeg beklager først og fremst overfor min familie. Jeg ber om unnskyldning overfor befolkningen som jeg hadde lovet noe bedre, sa Spitzer.

Han nektet å svare på spørsmål om han trekker seg som guvernør og omtalte saken som «en privat affære».

Mye bråk

Spitzer tilhører Det demokratiske parti og er inne i sin første periode som guvernør i New York. Han har fått en vanskelig start, med flere skandaler og store problemer med å få sine politiske forslag vedtatt av de folkevalgte, het det på New York-avisens nettsider.

Delstatsadministrasjonen i Albany nordøst for New York City har i månedsvis vært herjet av bitter maktkamp og beskyldninger om skitne triks. Blant annet er medarbeidere av Spitzer anklaget for å ha drevet en svertekampanje mot hans motstander Joseph L. Bruno.

SHANNON STAPLETON / REUTERS