Det melder den svenske avisen Aftonbladet.

Det lokale politiet måtte ta den hardeste, for ikke å si hele støyten, de tre første døgnene etter at Katrina rammet storbyen på USAs sørkyst for en uke siden. Jobben var ikke bare å hjelpe mennesker i nød, men også å stanse plyndring og annen kriminalitet.

Politifolkene ble også innblandet i en lang rekke skyteepisoder med kriminelle og tungt bevæpnede ungdommer. ý Minst to hundre har levert inn sine tjenestebevis og sluttet som politifolk, sier politioffiseren Edwin Compass til avisen The New York Times.

— Og to offiserer har begått selvmord, tilføyer han. Den ene av disse hadde ifølge Compass nettopp fått vite at huset hans var ødelagt og familien forsvunnet, sier Compass som tilføyer at moralen i politistyrken i New Orleans nå er svært lav.

Ifølge den britiske rikskringkastingen BBC ble fem mennesker drept og tre andre såret da noen begynte å skyte mot politifolk som eskorterte bygningsarbeidere i Danziger Bridge-området nord for sentrum i New Orleans søndag. Ingen av arbeiderne kom til skade.