Det var i forrige uke en mann observerte de to dyrene pare seg ved riksveien ikke langt fra kontorene til Fana politistasjon. Observasjonen ble meldt til viltforvaltningen i Bergen, som formidlet opplysningene videre til lensmann Norvald Visnes ved Fana politistasjon.

— Jeg kan ikke gå god for at det var nesebjørner mannen så. Vi har nemlig ennå ikke vært i kontakt ham, sier Visnes til Bergens Tidende.

Helt siden saken om vaskebjørnene og nesebjørnene som var på rømmen i Fana, verserte i mediene før jul, har det vært spekulert i om det er flere småbjørner løs i Fana. Som kjent ble det først skutt en vaskebjørn en hage i Sundts vei i Fana. Ti dager senere ble det skutt to nesebjørner ved Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Den 48-årige bergenseren som har innrømmet den ulovlige importen av bjørnene, oppga at han hadde hatt to hver av nesebjørner og vaskebjørner.

Sett flere ganger

Hvis opplysningene om de to nesebjørnene som paret seg ved Krokeideveien er korrekt, kan det altså være flere bjørner på avveie i Fana.

Vaskebjørnen som kom seg unna og unngikk å bli skutt før jul, er observert flere ganger i vinter. Bergenspolitiet har fått nærmere 20 meldinger fra folk som mener de har sett vaskebjørnen. Den er blant annet observert på Minde, i Damsgårdsveien og i Smøråsveien. Viltforvaltningen har kalt ut skyttere med viltettersøkshunder et snes ganger uten at de har funnet vaskebjørnen. Bergens Tidende erfarer at de fleste gangene har disse observasjonene vært falsk alarm. Men i noen tilfeller er det helt sikre indikasjoner på at det var vaskebjørn folk har meldt fra om.

De tre minibjørnene som ble avlivet og obdusert, hadde ikke rabies eller andre sykdommer som kan smitte over på mennesker. Frykten for at disse dyrene har brakt farlig smitte til bergensområdet, viste seg altså heldigvis å være ugrunnet.

<b>IKKE VELKOMMEN: </b>Nesebjører er ikke velkommen i norsk natur. Bildet av denne nesebjørnen er tatt ved Trollhaugen i Bergen.