Demokraten Claire McCaskill har vunnet senatsvalget i Missouri etter en nervepirrende opptelling.

Etter at 88 prosent av stemmene var opptalt, ledet McCaskill med 50 prosent over senator Jim Talent som hadde 47 prosent.

Dermed har demokratene plukket opp fire nye plasser i Senatet. Opptellingen fortsetter i Virginia og Montana der marginene er svært små. Demokratene må vinne begge to for å få flertall. (©NTB)

Ifølge valgmyndighetene i Virginia ledet demokraten James Webb så vidt over den republikanske senatoren George Allen.

Men CNN melder at nyhetsbyrået Associated Press har Allen foran med 2.300 stemmer. En rekke mindre valgkretser er ennå ikke ferdig med opptellingen, og flere av dem er i fylker der Webb ellers har flertall.

Ifølge ABC kan det ta en uke før Virginia-valget er avgjort. Delstatens lovgiving åpner for ny opptelling dersom forskjellen er mindre enn 1 prosentpoeng og den tapende kandidaten krever det.

Før valget i Virginia er det etter alt å dømme ikke mulig å fastslå om demokratene vinner flertall eller ikke i Senatet.

I den ellers svært republikanske staten Montana ledet den demokratiske utfordreren Jon Tester over senator Conrad Burns med 54 mot 43 prosent. Men bare 29 prosent av stemmene var talt opp.