Damene på det basketballaget Rutgers overgikk sine egne og omgivelsenes forventninger da de tok seg til semifinalen i den amerikanske collegeligaen, som i en halvbra rett-på-dvd film.

Men gleden over å ha tatt seg til «the final four» ble raskt overskygget av bemerkninger fra den velkjente radioverten Don Imus.

Imus — som sammen med Howard Stern har vært den ledende amerikanske radiostemmen de siste 20 årene - hetset basketjentene på det groveste. I en direktesendt samtale med sin produsent 4. april, kalte dem for blant annet for «hos» (horer).

Imus var kjapt ute med å beklage uttalelsene, men ledelsen i MSNBC og CBS Radio suspenderte Imus i to uker.

- Imus må gå Mens Jesse Jackson, samt en rekke andre politikere, tv-personligheter, prester, borgerrettighetsforkjempere og feminister har krevd Imus' avgang, har jentelaget for holdt seg passiv.

Inntil i går.

Ikledt treningsdraktene sine, holdt Rutgers-jentene pressekonferanse for å snakke ut om hendelsen.

De la ikke skjul på at de var dypt såret. Ingen av dem ga uttrykk for at de ville tilgi Imus.

— Imus har stjålet et øyeblikk av pur stolthet fra oss. Jeg har lyst å uttrykke smerten, sinnet og den avsky vi føler overfor mister Don Imus, sa lagkapteinen Essence Carson.

Oppklaringsmøte i vente Laget kommer til å møte Imus personlig innen kort tid for å få en ny beklagelse.

— Jeg har lyst å snakke med ham personlig å spørre ham personlig om han - etter å ha møtt meg - fremdeles synes jeg er en «ho», sa Kia Vaughn.

Tungvektere trekker seg Saken har vakt voldsom oppmerksomhet i USA. Imus - som drar inn utallige sponsormillioner i kraft av sine høye lyttertall - går en usikker fremtid i møte. I dag ble det kjent at to store sponsorer, kontortilbehørkjeden Staples og tegiganten Bigelow, trekker seg fra Imus' programmer.

— Selv om Bigelow Tea har annonsert i «Imus in the Morning show», støtter vi ikke på noen som helst måte de uaksetable kommentarene Imus kom med om Rutgers University basketball lag, sa selskapets viseadministrerende direktør Cindi Bigelow, i en uttalelse.

YDMYKET: Lagkapteinen Essence Carson fortalte at Don Imus hadde ødelagt lagets stolteste øyeblikk.
MIKE SEGAR
LEGENDE: Don Imus har gjort sin på grensen til injurierende stil til milliardbutikk. Men nå er han i trøbbel.
CHIP EAST
OVERGIKK SEG SELV: NCAA-laget Rutgers hatt tatt basketgale USA med storm i årets sluttspill.
ELLEN OZIER
OPPVASK I VENTE: Rutgers-laget skal møte Don Imus ansikt til ansikt.
MIKE SEGAR