Israel fortsetter krigen tross massiv internasjonal motstand.

Arafat, som sitter omringet av israelske styrker i sitt hovedkvarter i Ramallah, er i ferd med å slippe opp for mat.

Ifølge palestinske tjenestemenn må Arafat og hans nærmeste medarbeidere nøye seg med en potet om dagen. Selv om de israelske styrkene, som har omringet bygningen siden fredag, har tillatt vannforsyning, skal Arafat også lide under vannmangel. Kontakten med utenverden foregår kun med walkie-talkie, siden de israelske styrkene også har kuttet strømmen.

Enveis billett

Israels statsminister Ariel Sharon sa tirsdag at han vil la Arafat slippe ut av Vestbredden — men bare med enveisbillett.

Sharon opplyste at han hadde mottatt oppringninger fra ledere rundt om i verden som var bekymret for Arafats skjebne, og at han fortalte dem at han kan sende et helikopter til Ramallah for å frakte ham ut. - Men han får i så fall ikke med seg hvem som helst. Han er omringet av ettersøkte forbrytere og drapsmenn. Og Arafat får ikke mulighet til å vende tilbake, sa Sharon.

Arafats talsmann Saeb Erakat svarte kontant tilbake:

— Arafat vil under ingen omstendighet godta å bli sendt i eksil. Sharons kunngjøring er bare en forberedelse til å drepe Arafat, sa Erakat.

— Arafat har sverget at han heller vil dø martyrdøden enn å overgi seg til israelerne, sa Erekat.

Uverdig begravelse

Sentralsykehuset i Ramallah opplyst tirsdag at de har begynt å gravlegge ofre for den israelske invasjonen på tomta utenfor sykehuset. Grunnen er at byens likhus er overfylte og at israelske styrker hindrer dem i å nå fram til gravplassene.

— Vi har funnet 28 mennesker drept av israelere så langt. Vi gravlegger dem i hagen fordi vi ikke får brakt dem ut, sier Mussa Abu Hmed, sjefen for sykehuset.

Israel fortsatte tirsdag sin militære framrykking mot flere byer på Vestbredden, deriblant Betlehem og Tulkarm og nærliggende landsbyer. Betlehem ble utsatt for tung skyts, og flere mennesker ble meldt drept, blant dem en prest. Seks nonner ble også skadd i angrepet, som gikk ut over Santa Maria-kirken i byen.

(NTB)

I KRIG: Statsminister Ariel Sharon sa i påskehelgen at Israel er i krig.