For et par uker siden skrev satireavisen The Onion at Nord-Koreas diktator Kim Jong-un var blitt kåret til årets mest sexy mann. Nå er dette blitt plukket opp av den statskontrollerte kinesiske avisen People’s Daily, som ikke forsto at hedersutnevnelsen bare var tull, ifølge nyhetsbyrået AP — gjengitt i Aftenposten.no.

Kina er det nord-koreanske regimets mektigste støttespiller på den internasjonale arenaen.

«Med sitt knusende kjekke, runde ansikt, sin gutteaktige sjarm, og en sterk og solid kroppsbygning, er denne Pyongyang-avlede sjarmøren enhver kvinnes drøm», heter det i begrunnelsen fra The Onion.

For å illustrere saken har den kinesiske avisen lagt ved en bildespesial der Kim Jong-un poserer på intet mindre enn 55 ulike, men høyst iscenesatte bilder.

For dem som eventuelt måtte være bergtatt av Kim Jong-un: Han er allerede gift.

PS! Det er ikke første gang artikler fra The Onion blir tatt for god fisk. Tidligere i høst ble det halvoffisielle iranske nyhetsbyrået Fars lurt av en artikkel som sa at hvite amerikanere bosatt på landsbygda heller ville stemt på Irans president Mahmoud Ahmadinejad enn på Barack Obama. Nyhetsbyrået har senere trukket artikkelen, og publisert en beklagelse.

Også vestlige publikasjoner har latt seg lure, deriblant New York Times.