En domstol i det afrikanske landet har gitt megastjernen avslag på søknaden om en ny adopsjon.

En talsmann for domstolen sa fredag at siden Madonna ikke er bosatt i Malawi, får hun ikke ta til seg den fire år gamle jenten Mercy James. Den nå 50 år gamle artisten adopterte i 2006 den lille malawiske gutten David Banda.

Fristende

Malawiske borgerrettsgrupper har tatt avstand fra Madonnas nye adopsjonssøknad, og anklaget henne for å forsøke seg på en form for menneskehandel.

– Jeg må innrømme at det er fristende å si ja, i håp om at i det minste ett barn får hjelp, sa en malawisk dommer fredag.

Menneskehandel

– Men ved å se bort fra selve de reglene som skal trygge våre barn i denne ene saken, risikerer domstolen faktisk å legge til rette for menneskehandel i andre saker. Derfor må jeg avslå Madonnas søknad, fastslo dommer Esmie Chondo.

Madonna har i tillegg til adoptivsønnen David barna Lourdes (12) og Rocco (8) med den britiske filmregissøren Guy Ritchie, som hun skilte seg fra i november i fjor. Det var fredag uklart om hun ville anke adopsjonsavslaget i Malawi.

Til stor hjelp

Informasjonsminister Patricia Kaliati sa torsdag at Madonna har vært til stor hjelp for Malawi, og at hun er en god mor.

– Madonna har behandlet oss bra. Hun støtter mer enn 25.000 foreldreløse barn her i landet, og hun har bevist at hun kan ta seg av David, fremholder informasjonsminister Kaliati overfor nyhetsbyrået Reuters.

HOS PAPPA: Madonna og hennes adoptivsønnn David Banda besøkte nylig guttens biologiske far, Yohane Banda (til v.) i Malawi.
Ho