Og ikke bare det; tanken om at general Ante Gotovina skal utvises til Haag-domstolen for å blidgjøre Brussel er langtfra ukontroversiell:

— Jeg liker ikke kravene EU stiller til oss og særlig ikke det om utlevering av Gotovina, sier Mladen Bogoje.

19-åringen hevder generalen er en helt og at det han eventuelt har gjort, ble gjort for å forsvare Kroatia mot serbiske angripere. Skal det være slik, vil Bogoje heller være utenfor EU.

Han er ikke alene. Også Sandra Pavlovic (35) ser på Ante Gotovina som en forsvarer av den kroatiske nasjon - og er kategorisk mot EU-medlemskap.

— Det er ikke lenge siden vi vant uavhengighet fra Jugoslavia. Jeg vil ikke inn i noen ny union, sier Pavlovic. Hun frykter derimot at det er der Kroatia ender.

Det samme gjør Tihomir Koren (42):

— Jeg sier absolutt nei til EU. Vi har det bedre utenfor. Men jeg tror det er så mange dumme mennesker her i landet at vi ender opp i EU. Det eneste håpet er at hele EU går i oppløsning før vi kommer så langt, sier Koren.

Om generalen er han minst like klar:

— Jeg er selv soldat og har forsvart vår nasjon mot serberne. For meg er Ante Gotovina en helt!

Den eneste EU-tilhengeren vi møtte i kalde Zagreb er blomsterselger på torget.

— Jeg vil inn i EU. Kroatia hører hjemme i et nært samarbeid med andre europeiske land og jeg er overbevist om at det vil gagne oss, sier Zorica Cavic (62).