En 25-årig nederlandsk kvinne er mistenkt for å ha drept fire nyfødte barn i løpet av de åtte siste årene. På kvinnens hjemsted er innbyggerne i sjokk.

Levningene etter spedbarna er funnet i kofferter på loftet hjemme hos kvinnen i Nij Beets nord i landet, opplyste nederlandsk politi på en pressekonferanse fredag.

Det ble først sagt at politiet hadde funnet levningene etter tre babyer i tre kofferter, men fredag kveld ble det klart at også en fjerde koffert inneholdt et babylik.

Kvinnen har bodd i huset sammen med sine foreldre. Hun ble pågrepet onsdag, deretter ble huset gjennomsøkt, og koffertene ble funnet på loftet.

Barna skal ha blitt født mellom 2002 og 2010.

Tips Bakgrunnen for politiaksjonen var et tips om at kvinnen hadde vært gravid flere ganger uten at det var blitt observert noen barn.

25-åringen skal først har fortalt politiet at barna var adoptert bort, men ettersom hun ikke kunne legge fram dokumentasjon på dette, ble hun pågrepet.

Hun skal siden ha innrømmet å ha lagt barna i kofferter på loftet.

Ved hjelp av rettsmedisinske undersøkelser skal politiet finne ut hvordan barna eventuelt døde eller om de var dødfødte.

Foreldrene har opplyst at de ikke visste noe om graviditetene, og de skal være utenfor mistanke.

I sjokk

— Det er forferdelig. Landsbyen er i sjokk, sier en av innbyggerne i Nij Beets til nyhetsbyrået Reuters. Den lille landsbyen ligger 140 kilometer nordøst for Amsterdam i provinsen Friesland.

Saken i Nederland blir kjent kort tid etter at en 47-årig kvinne ble arrestert i Nord-Frankrike, mistenkt for å ha tatt livet av åtte nyfødte babyer, som ingen andre skal ha visst om. Likene var gravd ned i to hager.