Raymond Poeteray adopterte den lille jenten da han var stasjonert i Sør-Korea i 2000, i den tro at konen Meta ikke kunne få barn.

Adoptivjenten var fire måneder gammel da hun ble adoptert bort, men havnet åpenbart i unåde da diplomatparet fikk to egne barn.

Poeteray har de siste årene vært visekonsul i Hongkong. Da han tidligere i år ble hjemkalt til Nederland, overlot han adoptivdatteren til sosialarbeidere i Hongkong med beskjed om at det ikke fungerte.

Ifølge sosialarbeiderne klaget ekteparet på at den syv år gamle jenten verken likte nederlandsk kultur eller mat.

Historien har vakt sterke reaksjoner i Hongkong, og jentens videre skjebne er høys uviss ettersom hun er statsløs. Sjuåringen omtales som både frisk og kvikk, og snakker både engelsk og kantonesisk.

Nederlandske myndigheter vil nå be Poeteray om en forklaring, men vil i utgangspunktet ikke være med på at diplomaten har gjort noe galt.

– Utenriksdepartementet sier at det ikke har skjedd noe galt. Dette er en privatsak, men som gode arbeidsgivere vil vi bistå til beste for barnet i denne saken, sier en talsmann for det nederlandske konsulatet i Hongkong.