Opprøret i Sharons parti Likud tolkes som en protest mot Sharons beslutning om å nedlegge jødiske bosettinger på Gaza-stripen. Høyrefløyen i Likud stemte først mot å godkjenne visestatsminister Ehud Olmert som finansminister.

Olmert, som allerede fungerer som sjef for finansdepartementet, ble senere godkjent i en ny votering. Knesset godtok også Matan Villai som minister for vitenskap, men avviste Zeev Boim som innvandringsminister og Roni Bar-On som handelsminister.

Alvorlig

Sharon gjorde det klart at han ser svært alvorlig på opprøret i egne rekker. – Jeg har ingen innvendinger mot at opposisjonen stemmer nei, det er jobben dens, sa den israelske statsministeren, som tilføyde at hans egne partifellers opptreden «vil få følger».

Ariel Sharon har tidligere gjort det klart at han foretrekker å vente med nyvalg til Knessets ordinære valgperiode utløper i november neste år. Hans medarbeidere har likevel sagt at hvis Likud ikke lystrer sin egen leder, kan oppløsning av Knesset bli eneste utvei.

Enkelte israelske medier hadde spådd at Sharon ville kaste kortene hvis han led nederlag mandag, fordi Israel da ville være «umulig å regjere». Men mandag kveld meldte fjernsynsstasjonen Kanal 10 at statsministeren foreløpig ikke vil oppløse Knesset.