– Hvis dere bomber vår hovedstad, vil vi bombe hovedstaden til deres aggressive enhet, sa Nasrallah i en TV-overført tale. Militante arabere regner Tel Aviv som Israel hovedstad, og ikke Jerusalem.

En uoffisiell israelsk reaksjon på Nasrallahs utspill kom en knapp time senere: Hvis Hizbollah sender raketter mot Tel Aviv, vil Israel ødelegge Libanons infrastruktur, advarte en tjenestemann i det israelske forsvaret som ikke ville bli navngitt.

I TV-opptaket sa Nasrallah også at han vil stanse rakettangrepene mot Israel hvis Israel slutter å bombe libanesiske byer og landsbyer.

Tidligere på dagen ble sju personer drept i rakettangrep nord i Israel, mens minst tre israelske soldater mistet livet i kamper med Hizbollah sør i Libanon.

Israelske jagerfly slapp torsdag løpesedler over de sørlige områdene av Beirut med varsel om at bydelene snart kommer til å bli bombet. Innbyggerne i fire boligområder ble bedt om å forlate sine hjem umiddelbart.

Samtidig som Israel trapper opp offensiven mot sjiamuslimske områder i den libanesiske hovedstaden, har Israels forsvarsminister Amir Peretz varslet at hæren må forberede seg på å rykke lenger inn i det sørlige Libanon. Planen er at soldatene skal ta seg inn til elven Litani i et forsøk på å stanse rakettene fra Hizbollah. Torsdag kom det melding om at Israel hadde opprettet en sikkerhetssone sør i Libanon som omfattet 20 landsbyer.