Et tyvetall av pasientene, som var under behandling for alkohol— og narkotikaavhengighet, ble jaget ut av rommene og stilt på en rekke i korridoren før gjerningsmennene fyrte løs.

Bare tre overlevde, sier talsmann for hæren, Enrique Torres, til nyhetsbyrået Reuters.

Massakren er en av de alvorligste under president Felipe Calderons tre år lange offensiv mot narkotikakartellene. I det siste har narkobandene systematisk angrepet avrusningsklinikker, som de mener huser medlemmer av rivaliserende gjenger.

I tillegg ble 21 personer funnet drept i den nordlige delstaten Chihuahua natt til onsdag. Også disse drapene settes i sammenheng med narkobander.

Drapshovedstaden Det bor vel 1,2 millioner i Ciudad Juarez. Bare elven Rio Grande skiller byen fra El Paso i USA. Byens motor er de såkalte «maquiladoras» - enorme industriområder der fattige arbeidere fra hele landet produserer ferdigvarer for det nord-amerikanske markedet.

Men masseinnvandringen og narkotikakrigen har gjort Ciudad Juarez til en ekstremt voldelig by. Ifølge organisasjonen CCSP begås det 130 drap pr. 100.000 innbyggere årlig i Ciudad Juarez - flere enn i noen annen by i verden. Ved utgangen av juli var 1362 mennesker drept.

10.000 i gatene Drapene er ofte ekstremt brutale. Døde blir dumpet på åpen gate, torturerte og ofte hodeløse. Ofrene kan være bandemedlemmer, kunder som handler hos "feil" narkolanger, tilfeldig forbipasserende eller politimenn. Mer enn 10.000 soldater og politimenn patruljerer byens gater.

I tillegg er byen beryktet for sine mange kvinnedrap. I løpet av de siste 15 årene er tusenvis av kvinner blitt kidnappet og drept.

Ofrene er unge, vakre kvinner - de fleste har kommet til byen for å jobbe i «maquiladoras» og har ikke noe nettverk. Mange forsvinner sporløst. De som blir funnet, er som regel voldtatt og ofte torturert.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Visepolitisjef Jose Manuel Revueltas ble drept sammen med livvaktene sine. De som kjemper mot narkotikakartellene, gjør det med livet som insats. (FOTO: AP) Også USAs krig Mexicos president Felipe Calderon har lovet å vinne krigen over narkotikabaronene, men kartellene er mektige og væpnet til tennene. I fjor ble 6.290 mennesker offer for narkorelaterte drap — hittil i år er over 3.000 drept.

I 2007 lovet USA å bidra med 1,4 milliarder dollar til narkokrigen - så langt har Washington brukt 214 millioner dollar på utstyr og trening av meksikanske agenter og soldater. Man anslår at narkotika for over 40 milliarder dollar smugles fra Mexico til USA hvert år.

I et annet angrep onsdag ble visepolitisjefen i den vestlige delstaten Michoacan, Jose Manuel Revueltas, drept i et kuleregn like ved politistasjonen i delstatshovedstaden Morelia. Begge livvaktene hans skal også ha blitt drept da tungt væpnede menn angrep bilen de satt i.

38 år gamle Revueltas ble tiltrådte stillingen for bare to uker siden. Michoacan er hjemstaten til president Calderon.