Lurer du på noe i forbindelse med USA-valget? Vår ekspert svarer deg under innspurten tirsdag kveld. Send inn spørsmål nå!

Velgere i USA har begynt å avgi sine stemmer, og ved midnatt stenger de første valglokalene. Deretter begynner resultatene å strømme inn utover natten, før Alaska stenger dørene til stemmelokalene klokken 06.00 norsk tid.

Men om tidligere år er noe å dømme etter, trenger du ikke vente til morgenkvisten før du har tentative resultater i hende.

Les også: McCain-kampanjen tror på seier... | ...men det gjør ikke Karl Rove

Vinneren kan bli kåret 02.00

Ifølge New York Times har CBS signalisert at de muligens vil gå ut med en vinner allerede klokken 02.00 norsk tid (20.00 amerikansk tid), og Reuters skriver at mange tv-kanaler er ivrige på avtrekkerfingeren når det gjelder å være først ute med vinneren.

— Om en kandidat får 270 valgmannstemmer før alle valgstedene er stengt, er det ikke mulig å unngå det. Vi kan ikke late som om det ikke har skjedd, sier Paul Friedman i CBS til Reuters.

Flause i 2000

Men det er ingen grunn til å vente til McCain eller Obama har fått flertallet før media velger vinneren.

— Om en av dem har fått 260 valgmannstemmer og tallene våre viser at han vil plukke opp resten av dem han trenger, blir det en delikat situasjon der vi må fortelle seerne våre hva vi tror kommer til å skje, uten at vi avskrekker dem fra å stemme, fortsetter Friedman.

Likevel er det ventet at amerikanske medier vil holde litt tilbake etter valget i år 2000, der flesteparten av dem meldte at seieren gikk til feil kandidat. I 2004 var det bare Fox News som var tidlig ute med å melde at George W. Bush var USAs president i fire år til.

Nysgjerrig på valget? Her kan du eksperimentere med utfallet!

Hvem blir USAs neste president? Si din mening i kommentarfeltet!

ALDRI FRED Å FÅ: En velger i Harlem blir spurt hva han stemte av en meningsmåler. Amerikanerne - og vi - kan ikke få nok av meningsmålinger i disse siste timene.
LUCAS JACKSON
KØ FOR Å STEMME: Velgere står i kø i Harlem i New York i dag.
LUCAS JACKSON