Håpet begynner å svinne, men i byen Labutta er fortsatt store menneskemasser samlet der redningsbåtene kommer inn fra 51 nærliggende landsbyer, mange av dem lagt under vann.

– Jeg kom bort fra min mor, mine barn og min mann. Hver dag venter jeg på redningsbåtene, og håper å se dem på kaien, sier 38 år gamle Khin Mya.

Men båtene ankommer sjeldnere nå. Det er mangel på drivstoff i byen der overlevende fra nærliggende landsbyer har samlet seg.

– Jeg ønsker å hjelpe så mange som mulig, men jeg har ikke nok bensin til å nå ut til de overlevende, sier båteier Maung Hyay.

Folk hjelper hverandre i byen Labutta, og det er få myndighetspersoner å se på stedet, ifølge nyhetsbyrået AP. En videofilm fra området viser hvordan overlevende fra landsbyer som er lagt under vann redder seg til kai i skrøpelige trebåter.

– Noen nødhjelp har ikke kommet ennå, sier Khin Mya.

Frykter juntaen De overlevende forteller om de dramatiske opplevelsene da syklonen rammet Burma lørdag. De fleste ofrene ønsker ikke uttale seg til media med navn, de er redde for gjengjeldelser fra militærjuntaen.

– Vinden kom først. Så begynte vannet å stige og vi måtte komme oss opp i øverste etasje. Jeg så mennesker drukne og lik som fløt, sier en kvinne i 50-årene.

– Jeg er den eneste overlevende i en familie på elleve. Hele landsbyen ble visket ut, sier en mann fra Yay Way.

Matmangel Det er mangel på mat, rent drikkevann og medisinsk utstyr. Labutta-distriktet er det verst rammede distriktet i Irrawaddydeltaet og har vært så godt som avstengt for verden utenfor siden syklonens herjinger lørdag.

– Alle, kom hit og spis, roper en mann til overlevende som har klart å komme seg til byen Labutta.

Men syklonen i Burma kan bli fulgt av matmangel. Irrawaddydeltaet var kjent som Burmas «risbolle», men rismarkene i det katastroferammede området ligger ødelagte.

De fem statene som ble hardest rammet av syklonen har stått for 65 prosent av landets risproduksjon, ifølge FN.

– Det vil sannsynligvis bli matmangel de neste 18 til 25 månedene, sier økonom Sean Turnell ved Macquarie University i Australia, som har spesialisert seg på Burma.

REUTERS/ SCANPIX
REUTERS