Dermed kan krigen mellom Israel og Libanon ta en ny og dramatisk vending.

Ifølge kilder med nær tilknytning til israelsk etterretning skal jordansk etterretning — som i utgangspunktet har god oversikt over de forskjellige terroristmiljøene i regionen - ha fortalt sine israelske kolleger at en større gruppe Hamas-medlemmer skal ha tatt seg over grensen til Israel med kurs for Eilat.

Den populære badebyen er for tiden stappfull med israelere som har/er blitt evakuert fra Haifa og andre byer i Nord-Israel etter Hizbollahs nær talløse rakettangrep den siste uken. Statistikken forteller at det skal være avfyrt nærmere 1500 raketter siden kamphandlingene ble innledet.

Den israelske avisen Haaretz skrev i går at Israel har begått et strategisk feilgrep med sin knallharde fremferd i Sør-Libanon. Målet er å ødelegge Hizbollahs rakettbaser, men det er ikke til å unngå at dette rammer uskyldige sivile, og dette kan føre til at Hizbollah får større tilslutning, og med det mer makt.

KAMPENE I MIDTØSTEN nådde i går for alvor FNs sikkerhetsråd med oppfordringen fra FNs generalsekretær Kofi Annan til begge parter om avslutte den eskalerende konflikten.

Alvoret i situasjonen understrekes av Annans uttalelser om at det er «alvorlige hindringer som ikke gjør det mulig å komme frem til en våpenhvile». Generalsekretæren understreket også at mulighetene for en varig fredsordning i Midtøsten har fått et alvorlig tilbakeslag.

Det er verdt å merke seg at Annan kritiserte både Hizbollahs gjentatte rakettangrep og Israels «overdrevne maktbruk» og «kollektive avstraffelse av det libanesiske folket». Han sa at dette har utløst en humanitær krise i regionen.

Annan understreket Israels rett til å forsvare seg, men samtidig fordømte han Israels maktbruk, under møtet i Sikkerhetsrådet. Han oppfordret Israel til å gjøre en større og mer troverdig innsats for å beskytte sivile og den sivile infrastrukturen. Minst en halv million mennesker er nå er berørt av konflikten, og at dette tallet ventes å øke.

Det later ikke til at dette har gjort særlig inntrykk i Jerusalem, i går kveld fortsatt israelske fly bombingen av Sør-Beirut.

ISRAELS FN-AMBASSADØR Dan Gillerman sa til journalister umiddelbart etter møtet i Sikkerhetsrådet at det ikke kommer på tale med noen våpenhvile.

— Vi har ikke satt noen tidsfrist, og vi vil gjøre det som er nødvendig, sa han.

Gillerman kritiserte Annan for verken å ha nevnt ordet terror eller referert til Syria og Iran i sin tale til rådet. Israel anklager som kjent Syria og Iran for støtte til Hizbollah.

I DEN GRAD MAN kan kalle det er lyspunkt, tok USAs FN-ambassadør John Bolton til orde for at Sikkerhetsrådet nå må begynne å vurdere tiltak som kan få slutt på kamphandlingene.

Men han var skeptisk til hvordan man kan få i stand en våpenhvile med en gruppe terrorister.

Og dette er vel i øyeblikket problemets kjerne. USA har isolert krigshandlingene til en del av den internasjonale kampen mot terrorisme, og nekter på mange måter å se det som skjer som en trussel mot verdensfreden.

Det er liten tvil om at USA er det eneste landet som kan øve tilstrekkelig press på Israel til å stanse den ødeleggende konflikten. I stedet har USA gitt Israel en ukes handlingsrom. Utenriksminister Condoleezza Rice vil ikke dra til regionen før om en uke, om kamphandlingene ikke er slutt til da.

Og i mellomtiden sprer frykten seg for at den israelske sivilbefolkningen kan bli terrormål. Skjer det, kan vi få en opptrapping av konflikten som kan skape nærmest uoverstigelige problemer i arbeidet for en varig fredsløsning.

At fred ei er det beste, synes ikke å være noen rettesnor. Det lover ikke godt for fortsettelsen.